Хората не познават кучешката психология, заяви Симеон Бойков

Нова версия за неприятния инцидент с куче в София. Собственикът на питбула, който нахапа преводача проф. Иво Панов  пожела да сподели неговата версия за инцидента, тъй като според него разказаното пред NOVA от професора не е истина. Симеон Бойков живее в Канада, а в София се е прибрал за кратко. Занимава се с обучение на кучета и заедно с питбула Слик, отглежда и болонки.

„Хората не познават кучешката психология, за съжаление. Професорът риташе кучето. Той предизвика ситуацията. Аз бях на 50 метра от мястото”, заяви в ефира на „Здравей, България” Симеон Бойков.

Мъж бе нахапан от куче, версиите за инцидента са противоречиви

„Нито едно куче няма намордник. Ние идваме, за да си пуснем кучетата без намордници и да тичат. Затова е и тази огромна поляна. Намордникът е хубаво нещо, когато не знаеш как да възпитаваш кучето си. Ако сложа намордник на моето куче, какво прави то, когато някой започне да го хапе и да го рита”, попита той.

По думите му има очевидци на случилото се, които могат да потвърдят твърденията му, че питбулът е бил ритан.

„Професорът насъска кучето си срещу моето. Немската овчарка трябва да бъде също с намордник, но не беше”, обясни още Бойков.

Той поясни, че не се е притекъл на помощ, защото не е бил помолен: „Аз не помагам на хора, които не искат помощта. Г-н професоре ще ви помогна с обучението на кучето”.

Жена, която е гледала питбула за 10 дни заяви, че кучето не е обучавано да напада и атакува хора: „Аз съм го гледала 10 дни с моето куче, нямахме никакъв инцидент, никакъв проблем”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.