Сред пострадалите е и един мъж

Автобус на Професионалната гимназия в град Бяла се сблъска челно с бус с холандска регистрация. Две деца и един възрастен са леко ранени.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Катастрофата е станала на няколко километра от град Бяла, преди село Джулюница. Челният сблъсък става на остър завой. По неясни засега причини бусът с шофьор и пътник до него навлиза в насрещното движение и се блъска челно в ученическия автобус, в който са возили две момчета и две момичета. Прибирали се от училище. Пострадали са двете момичета и шофьорът на буса.

Около 14:30 следобед ученическият автобус на Професионалната гимназия в град Бяла е изпълнявал редовния си курс – прибирал 15 деца по домовете им в околните села. Автобусът е пътувал към последната си спирка с две момичета и две момчета, когато е връхлетян от товарен бус.

„Опитахме се да направим каквото може, за да омекотим удара и се ударихме на дясната страна”, разказва пред NOVA Здравко Шишков, шофьор на училищния автобус.

62-годишният Здравко Шишков е опитен шофьор. Успял е да предотвратил по-сериозен сблъсък. От удара леко ранени са две ученички – на 15 и 17 години.

„Първо изкарахме децата. Имам аптечка, спряхме кръвотечение на едното момиче. След това се обадихме на 112”, разказва още Здравко Шишков.

Момичетата са със счупени носове. С контузия е и 20-годишният шофьор на буса, навлязъл в насрещното движение.

„Има съмнения за контузионно огнище в мозъка, тоест сериозна черепно-мозъчна травма и болки във врата. Насочен е за неврохирургия в град Русе”, обясни Димитър Димитров от МБАЛ – гр. Бяла.

Неговият спътник и роднини отказаха да разяснят какво се е случило.

Училищният автобус пък бил нов.

„Автобусът е на година и два месеца, предоставен от МОН, оборудван, изправен, подготвен”, заяви Пламен Велев, директор на Професионалната гимназия в Бяла.

А бусът, навлязъл в насрещното, беше…с летни гуми.

Досъдебното производство ще трябва да изясни точните причини и виновника за катастрофата с училищния автобус.

Репортер: Мартин Георгиев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.