„Всеки трябва да играе с увереност, за да успее”, смята кикбоксьорът Стоян Копривленски

Кикбоксьорът Стоян Копривленски претърпя загуба в битка в Ротердам. Той падна от съперника си Тижани Безтати.

„Всичко е наред. Просто не беше моята вечер. Кикбоксът не е само някакъв вид бой. Изисква се стратегия. Това беше неговата вечер. Успя да ме изложи. Не е приятно, но продължавам напред”, каза в ефира на "Плюс – Минус. Коментарът след новините" младата надежда Стоян Копривленски. Той се състезава в най-силната федерация „Glory”. Според него пътят към върха не е лесен. „Първо трябваше да се докажа пред треньора ми. След това той да преговаря с федерацията, за да мога да вляза. Когато влязох в „Glory” бях едва на 22 години. Харесаха ме след една победа и подписахме”, споделя още състезателят.

Тервел Пулев: Формулата ми е да бъда откровен

Той допълни, че всеки боец трябва да играе с увереност, за да успее да победи. Според него обаче понякога недостатъчният опит или грешна тактика могат да провалят играта ти.

„Отдаден съм много на това, което правя. Сутрин ставам много рано и започвам да тренирам. И вечерта отново. Моята цел е да надграждам себе си”, допълни Стоян. Според него както спортът, така и образованието е от особено значение. „Гледах двете неща да вървят ръка за ръка”, допълни кикбоксьорът.

Макар да е с чуждестранен екип, Стоян винаги носи трибагреника на мачове. „Знамето на България ми дава сила. Имаме невероятна родина и трябва да се гордеем с нея. Затова винаги е с мен”, допълни състезателят.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.