За щастието от това да даваш любов и за мъката от раздялата разказва екип на „Здравей, България”

Мисия „приемен родител” – как изоставените деца могат да растат щастливи и обичани? За историята на едно семейство, за щастието от това да даваш любов и за мъката от раздялата разказва екип на „Здравей, България”.

Ще го наричаме Васко. Той е на 3 годинки. Изоставен от биологичните си родители. Днес намира любов и топлина в прегръдките на Марина. Тя е професионален приемен родител, а Васко е второто дете, за което се грижи.

Той е в дома и в сърцето на Марина от три години. Съдбата избрала тя да се грижи за него от петмесечно бебе. В семейството й го наричат „дребчо”. Ражда се преждевременно и отглеждането му изисквало много повече грижи. Благодарение на непрестанните рехабилитации и добрата грижа днес Васко  има детство като на другите деца.

Има си и по-голям батко - Хрисимир. Той е биологичният син на Марина. Като най-малък в семейството, Васко получава най-големия подарък за Коледа. Скоро обаче семейството на Марина ще трябва да се раздели с него. Момчето ще бъде дадено за осиновяване.

Но това няма да е първата раздяла. Като приемен родител Марина се е грижила и за друго изоставено дете. Казва, че все още често плаче за него. Надява се и други семейства да изпитат нуждата да дават обич, за да може децата като Васко да знаят какво е майчина и бащина грижа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.