Екипът на „Здравей, България” успя да се свърже и с другия мъж

Две версии за катастрофата с автомобила на писателя и бивш посланик на България в Мексико Богомил Герасимов. Пред камерата той твърди, че колата му е била ударена отзад и че виновният шофьор е избягал. Екипът на „Здравей, България” успя да се свърже и с другия мъж, който обаче твърди обратното. Нещо повече - обвиненият шофьор твърди, че дори бил подал сигнал на телефон 112.

Бивш дипломат и жена му ранени при катастрофа, виновникът избягал (ВИДЕО)

На 24 декември около 19.00 часа Богомил Герасимов кара по Околовръстното шосе в София. На участък с кръгово движение е ударен в задната част на колата. След удара стъкло от предния прозорец раздира носа на Богомил. Лекар установява и наличие на силен кръвоизлив в окото.

След като преминава шокът от случилото се Богомил и съпругата му Елиана намират в багажника си номера на колата, която ги е ударила. По думите на Елиана водачът, който ги е ударил, е избягал от мястото на инцидента.

Версията на другия водач Тодор Радев обаче е различна.

„За да избегна възможна верижна катастрофа, видях, че има свободно място в средната лента и реших да отклоня там”, разказва той.

Там обаче е спрялата кола на Богомил Герасимов.

„Опитах се да го избегна, но поради метеорологичните условия не успях, нямаше никакво сцепление и го ударих”, допълва Богомил.

След удара мъжът предлага да викнат полиция, но семейството отказва. Твърди, че те си тръгнали от мястото на инцидента. Останал сам и звъннал на тел. 112.

Очаква се всички да дадат показания, за да се разбере чия версия е вярната.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.