Несъмнено ГЕРБ е синята партия в България, добави тя

Посланията от вчерашната среща на ГЕРБ бяха много ясни – мобилизация, да останем скромни за постигнатото, но ако искаме да изпълваме със съдържание това, което целим – проевропейска развиваща се стабилна България, то това трябва да е придружено с конкретни действия. Това каза еврокомисарят по цифрова икономика и общество  Мария Габриел в ефира на „Здравей, България”.

Борисов към съпартийците си: Ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тя разтълкува и думите на премиера Бойко Борисов „Ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя”.

„Несъмнено ГЕРБ е синята партия в България и аз по-скоро го свързвам със символа на това. Освен това „синьото” е партията за проевропейско развитие на България. Всички европейски символи са сини. В него има и посланието за твърдост, така че мисля, че беше много трезва преценката. Това беше градивна критика, която да позволи по-силна мобилизация”, каза Мария Габриел.

Тя припомни, че от днес в структурите на ГЕРБ стартира процеса за номинация за евродепутати.  „Те ще направят своите номинации. Те също имат много ясна визия за това какви евродепутати искат. Ще има и нови лица, за да може има експертиза, талантът да излезе напред. След това ще се произнесе Изпълнителната комисия. Няма как да не подчертаем колко е важно този отбор да бъде със знаещи и можещи хора, така както досегашният отбор на ГЕРБ в ЕП”, обясни еврокомисарят.

"Посланието, което изведе напред е, че когато говорим за европейски избори става въпрос за всички нива на активност, защото една от силните страни на ГЕРБ е, че говори за България с един глас в трите европейски институции. Когато в ЕК, Съвета на министрите, ЕП по една и съща тема говориш едно и също и отстояваш, колкото и тя да се различава от позицията на други големи, имаш шанс да защитиш спецификата и да се вземе решение, което е по-адекватно спрямо  хората, които са в твоята страна. Това не бива да се пропуска и това означава активност във всеки един момент, по всяка една тема на всички нива”, обясни Мария Габриел.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.