Близките на детето ще протестират до 11 часа днес

Близките на 10-годишната Сара, която почина след катастрофа във врачанското село Търнак, излизат на протест. Детето беше пометено от луксозен джип, зад чийто волана беше водач с 1,48 промила. Катастрофата стана на 2 октомври. Още на следващата сутрин близките се разбунтуваха и затвориха пътя към селото.

На 5 октомври главният прокурор Сотир Цацаров разпореди повторен оглед на местопроизшествието, който да бъде направен от Националната следствена служба.

На 12 октомври детето почина въпреки усилията, които положиха лекарите в университетската болница в Плевен. Сега 4 месеца по-късно близките недоволстват срещу това, че все още случаят не е в съда.

Мълчаливо бдение в памет на детето, прегазено от джип в с. Търнак

„Имаме съмнения, защото адвокатът, който ние бяхме наели, каза че, ще бъде осъден , че ще има ефективна присъда, сега разбираме, че ще бъде съден за непредумишлено убийство и това ни притеснява. Носят се слухове, че той идва тук в някаква механа да кара, пие и т.н.”, коментира чичото на момичето Славчо Пешев.

Почина 11-годишното дете, блъснато от пиян шофьор в с. Търнак

„Адвокатите ни казаха, че ще бъде осъден, но кога ще е – не се знае”, заяви бащата на Сара - Борис.  По думите му има сигурна информация от местни хора, че извършителят на убийството продължава да ходи в местната механа, продължава да върши нещата, които са предизвикали катастрофата и имено това ги притеснява.

 „Обръщам се към г-н Цацаров: Какво трябва да чакаме още, за да бъде задържан този човек, за да си понесе наказанието за това, че е убил детето ми? Колко време трябва да се изчака и какво трябва да направим? ”, запита бащата.

„Не вярваме в институциите, защото законите не се прилагат еднакво за всички. Тук няма как да не спомена случая във Войводиново. Двете момчета, които са извършили средна телесна повреда на господина са задържани. А в нашия случай има смърт. Въпреки че тя е доказана, господинът все още е на свобода и няма повдигнато обвинение”, коментира друг от протестиращите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.