Предстои обезопасяване на опасната зона на гара Кумарица

Опит за пресичане на жп релси завърши с лечение в болница за 13-годишно момиче. Инцидентът стана в четвъртък сутрин, само на 200 метра от прелез на гара Кумарица, където пресичането е безопасно. Пострадалата тийнейджърка обаче решила да премине по-напряко, през необезопасен участък.

„Това, което най-бързо можем да направим, е да ограничим директния достъп до спирката”. Това заяви в ефира на "Здравей, България" инж. Бисер Минчев главен ревизор по безопасността в НКЖИ. Той вече бил разговарял с колегите си по въпроса.

Влак блъсна 13-годишно дете край София

„Прелезът е такъв, че пресича път с предимство. Тъй като колите, които минават през прелеза, трябва да изчакат за ляв завой, те се нареждат през прелеза. През това време сигнализацията се задейства, тъй като идва влак и има опасност колите да бъдат ударени от влака”, обяснява още Минчев.

Именно заради това преди няколко години е било разпоредено скоростта на движение на пътните возила през прелеза да се намали на 15 км/ч.

Според инж. Минчев в крайна сметка всичко опира и до самосъзнанието на хората, и до спазването на регламентираните от закона разпоредби.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.