Голямата актриса отбеляза 97-ия си рожден ден и 70 години на сцена

Кралицата на комедията. Госпожа стихийно бедствие. Легендата на българското кино и театър. Това са само малка част от думите, които описват Стоянка Мутафова.

В неделя в зала 1 на НДК, се проведе специален спектакъл, с който се  отбеляза не само 97-ия рожден ден на голямата ни актриса, а и нейния 70-годишен юбилей на театралната сцена.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Участие в спектакъла взеха едни от най-големите ни звезди – Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Тоника Домини и много други, бяха на сцената, за да отпразнуват големия празник на Стоянка Мутафова.

Стоянка Мутафова – 70 години на сцена (ВИДЕО)

Стоянка Мутафова е родена на 2 февруари 1922 година, под името Стояна Мария. В началото на кариерата й на един плакат за представление в Народния театър, името й е изписано на половина и то грешно – Стоянка.  Актрисата решава да отиде при директора на театъра с молбата грешката да бъде поправена, но един от нейните колеги й казва, че буквата „к” носи щастие и ще има късмет на сцената. И така, чрез една печатна грешка се ражда името на легендарната актриса – Стоянка.

Живот с много история.  И 97 години изпълнени с предизвикателства и успехи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.