Композицията е на същия собственик, на който беше и влакът, катастрофирал в Хитрино

Три вагона от товарен влак излязоха от релсите при гара Пловдив. По първоначална информация, композицията е превозвала пропан-бутан. Пострадали няма, няма и данни за изтичане на газ. Композицията е на същия собственик, на който беше и влакът, катастрофирал в Хитрино. 

От 04:15 ч. беше преустановено движението на влаковете между Пловдив и Филипово (направление Пловдив-Карлово). От НКЖИ уточняват, че дерайлиралата композицияа е на частен превозвач.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" веднага са пристигнали на място и са предприети незабавни аварийно–възстановителни дейности за осигуряване на проходимост на жп трасето. Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.

Направена е организация за обслужване на пътниците от засегнатите влакове. Движението между Пловдив и Тодор Каблешков в момента се осъществява само по път 1, което може да доведе до нарушаване на Графика за движение на влаковете и малки закъснения по направлението Пловдив-София.

„При преминаване на стрелка 74, машинистите чуват изпукване, вследствие на което дерайлират и след тях още три вагона. Езикът на релсата е счупен, но не можем да кажем дали това е причината. Вагоните са изправни, локомотивите са също в изправно състояние. Машинистите също са изправни, взети са проби, всичко е ОК. Удар не е имало, няма удар, само дерайлиране, вижда се, че цистерните са в изправно състояние, няма опасност от взрив и т.н”, заяви Петър Ганев, управител на фирма-собственик на вагоните.

Информация: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.