СГС му наложи мярка "задържане под стража"

Обвиненият за четворното убийство в Нови Искър отива на лечение в МВР болница, но под стража, реши съдът. Събрани са достатъчно доказателства за това, че именно той е убил родителите, брат си и баба си. Няма, обаче, яснота какво точно е здравословното му състояние.

Заради туберкулозата Георги влезе в съда с маска на лицето, а Съдена охрана го конвоираше с ръкавици, заради съмнения за други заразни заболявания.

Пред съда той не призна вината си. В последната си дума избра да говори за хората, тормозени от психотропни оръжия и поиска защита от тях. Адвокатът му пък заяви, че в случая само НАТО може да изясни картината около четворното убийство.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 „Трябва да се установи кой е влизал и излизал от тази къща. Има много точно знаете наблюдение върху всяка точка на земята, пазят се в супер компютрите. Всеки иска да разбере това ли е извършителят или има други извършители”, каза адвокат Стоян Стоянов.

Лекарите пък тепърва ще установяват какви заболявания има Георги.

„Не е картотекиран, няма документация. Спомня си, че е бил в болница преди няколко месеца. Той трябва да може да разбере в какво го обвиняват, в момента не успява да разбере. Даде някакви обяснения, но засега не се призна за виновен”, каза Стоянов.

Георги не се признава и за болен. Затова ще бъде изследван в МВР болницата в продължение на месец.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.