63-годишна жена и двамата й синове бяха задържани за уникалната оранжерия за марихуана

Подземна къща и тунел за отглеждане на дрога за десетки хиляди левове. 63-годишна жена и двамата й синове бяха задържани за уникалната оранжерия за марихуана.

Преди дни полицията открива нарколаборатория с оборудване за 60 000 лева зад стените на ресторант "Братята" в квартал "Факултета".

„Има множество прожектори, вентилатори, печки, както и поливна система”, обясни Бисер Иванов, началник сектор "Наркотици" в ГДНП.

Разкриха високотехнологична подземна наркооранжерия в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разположени са в четири стаи и до тях се стига през 40-метров тунел. Всичко е вкопано в земята.

„В интерес на истината за първи път ни се случва да попаднем на така добре замаскирано и оборудвано помещение под основите на тази къща. Не знаехме, че е вкопана в Земята. Землянка с четири помещения, колкото един апартамент", обясни още Иванов.

В землянката имало 324 саксии марихуана. В имота живее 63-годишната Пенка.

Задържаха земеделски производител на марихуана

"Няма нищо тук, в моя дом. В съседния е, където в момента няма никой", каза Пенка Илиева - съсобственик на имота с наркооранжерията. 

Живее със синовете си Димитър и Ангел с техните семейства.

„Младежите не са много по градинарството, все пак, някой трябва да се грижи за тези растения", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Пенка и синовете й са безработни. С обвинение за притежание на наркотици е само един от синовете й. Той е на свобода под гаранция от 1000 лева. Пенка и другият й син нямат обвинения. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес