Той отглеждал продукцията си в две оранжерии в Шуменско

В Шуменско задържаха земеделец, който отглежда освен зеленчуци и канабис. За марихуаната той бил подготвил две оранжерии и сушилня.

По време на обходи в малките населени места полицаите усетили мирис на канабис от оранжерии на пътя между Шумен и Велики Преслав край село Хан Крум. В помещенията били открити 551 стръка марихуана, а в фургон, пригоден за сушилня имало 27 килограма изсушена листна маса, както и 885 полусухи стебла. Оранжерията била собственост на 49-годишен криминално проявен шуменец. Той е задържан и предстои да му се повдигне обвинение за отглеждане с цел разпространение на наркотични вещества. Това е третият случай на разкрита наркооранжерия в Шуменско от началото на годината. Преди месец в къщата на служител на Агенцията по храните бяха открити внушителни количества марихуана.

Жена на 77 - най-възрастният обвиняем за участие в организирана престъпна група

„От началото на годината спрямо предходната година наблюдаваме ръст на този вид престъпления на територията на област Шумен с 41%”, обясни старши комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР-Шумен.

„Както и това в Дивдядово, както и тази – предполагаме и имаме доказателства, че става въпрос за отглеждане за първи път и просто се пробва пазара”, коментира окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.