"Отговорникът по вкуса" ще получава добро заплащане

Британска компания търси да назначи човек, на когото да плаща 66 000 долара, за да пътува до Индия, Турция, Мексико, Китай и Япония. Задълженията на бъдещия служител ще са да е на разположение 35 часа седмично и да търси най-иновативните нови съставки и рецепти за веган храни по света.

В „екзотичната” обява, поместена на сайта на компанията "Vibrant Vegan Co." се посочва, че избраният "Отговорник по вкуса" трябва да опитва различни ястия на растителна основа и да дава обратна връзка на компанията, съобщава БТА.

Хотелът на наденичките е истински кошмар за вегетарианците (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освен приятните задължения, служителят ще има право на платен болничен, както и на отпуск в рамките на 28 дни. Работодателят ще покрива и всичките му разноски.

Въпреки насочеността на компанията-работодател към веганската храна, за кандидатите не е задължително да са вегани. Избраният служител обаче ще трябва да се фокусира само върху този тип хранене, докато изпълнява задълженията си. 

Наемането на тази длъжност няма да премине и без стриктна селекция, а едно от изискванията е най-малко три години опит в хранително-вкусовата промишленост.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.