Всеки е невинен до доказване на обратното, заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ

Сценаристите на „Апартаментгейт” начертаха и „Костинброд”. Това каза пред журналисти зам.- председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов , предаде агенция „Фокус“.

В отговор на въпрос ще снеме ли ГЕРБ доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, след като БСП събира подписка за отстраняването му, Цветанов отговори: „Не знаем какво са внесли БСП. Не знаем дали има законово основание за искането на оставката му“.

„Нека да бъдем по-сериозни като политици. Не може политическа партия БСП, която има депутати с повдигнати обвинения за пране на пари и ги слага на водещи позиции в евролистата им, да дава морална оценка“, заяви той.

От ГЕРБ се регистрираха първи за евровота

„Да дадем възможност институциите да свършат работата си. Всеки е невинен до доказване на обратното“, призова Цветанов. Според него в предизборен период много по-достойно е да покажеш, че можеш да покажеш стъпка встрани.

В отговор на въпрос трябва ли Пламен Георгиев да направи тази стъпка встрани, Цветанов коментира: „Предприети са действия. Има отпуск и това е ясен знак и възможност компетентните органи да си свършат работата. Да не остава никакво съмнение в обществото, че някой иска да манипулира“.

Цветанов: Кампанията за евроизборите ще бъде много по-различна от всички досега

„Задавате ми въпрос за Пламен Георгиев - защо не ми задавате въпрос за Лозан Панов. Защо са тези двойни стандарти?“, попита той. „Когато някой иска да участва в предизборна кампания по този начин, това не е политика“, подчерта Цветанов. „С конфронтация и компромати никой не е успял- нито в личния живот, нито в политически план“, обяви той. „Всички тези сценаристи, които в момента чертаят планове са същите тези, които чертаеха и „Костинброд“, заяви Цветанов.

„Убеден съм, че ще се представим в предизборната кампания по най-добрия начин. Нашата листа от 17 човека е най-компетентната и знаещата. Придобили са най-много европейски опит“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. „Европа ни чува, успя да ни чуе по време на Председателството с министър-председател Бойко Борисов за приоритетите, които заложихме и за Западните Балкани. Имаме видими резултати- Северна Македония“, каза още той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.