В словесната битка се включи и Росен Плевнелиев

Ехото след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност отекна и във вторник. Този път в словесния сблъсък се включи и Росен Плевнелиев. Той остро разкритикува президента Румен Радев, че действал като популист и лидер на опозицията. А левицата пък отговори на изказването на премиера Борисов, че целта на президента и БСП била назначаването на шефа на КПКОНПИ да е пряко от държавния глава.

Темата „корпупция по високите етажи на властта” нажежи политическия тепих. Левицата отново  атакува премиера Борисов.

„ГЕРБ и лично премиерът защитиха вчера статуквото. И казаха: „Няма проблем с корупция, взели сме мерки, взели сме оставки”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Без обща декларация след КСНС (ОБЗОР)

Според вътрешния министър Младен Маринов обаче антикорупционният закон работел, а главният прокурор се е самосезирал по всеки един случай до момента.

И за разлика от  оставките, които валят в кабинета „Борисов 3”, БСП няма да оттегли доверието си от червения депутат Валери Жаблянов, който прокуратурата също проверява заради  имот в „Симеоново”. Социалистите щели да чакат резултатите от проверката.

„Огромната разлика в този случаx и случаите в ГЕРБ е, че те са придобили тези апартаменти, възползвайки се от властта. Става въпрос за търговия с влияние - докато управляватq променят закони за определена фирма, която им връща апартаменти”, заяви Нинова.

След заседанието на КСНС в понеделник Борисов заяви, че „кучето било заровено” в това да се приеме нов закон, а президентът да назначава шефа на КПКОНПИ.

„Като чух и видях какъв предизборен подарък искаха да им направят, стана ясно. И като ги гледах как се споглеждат Корнелия Нинова и Иво Христов, ми стана ясно кой ги е писал всичките тези работи”, каза министър-председателят.

„Нали видяхте как се споглеждаме с Иво Христов – гръб в очи”, отвърна Нинова. А шефът на кабинета на президента Иво Христов публикува и снимка във Facebook, на която се вижда, че той стои зад гърба на Нинова. 

В политическото ехо след Консултативния съвет на „Дондуков” 2 се чу и гласът на Росен Плевнелиев. Той атакува остро Румен Радев, че действа като популист и лидер на опозицията.

„Той сочи към всички други и казва: „Те са корумпирани, те са елитът на България, с който аз нямам нищо общо. Те съсипаха нещата, аз ще ви оправя”. За мен не е никаква тайна и съм казал в много мои интервюта, че президентът Радев цели да вземе властта в България”, коментира Плевнелиев. Изказванията на Радев след заседанието предшественикът му определи като „пропагандна акция от най-висока степен”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.