Ето как да се наслаждаваме на слънчевите дни, вместо да ги проспиваме

Пролетната умора е термин, който описва чувството за понижена енергия и замаяност в края на зимата и началото на пролетта. Подобно на зимната депресия, и пролетна умора може да бъде причислена към т.нар. сезонни афективни разстройства. Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е изпитвал подобен дискомфорт, но хубавата новина е, че има няколко бързи и лесни начина за справяне с него, пише DarikNews.

Отпадналост, апатия, друг път раздразнителност, слаба концентрация - това са най-честите симптоми на пролетната умора. Най-ясно обаче сякаш се откроява сънливостта. Слънчевите дни най-накрая се показват, а ние... нямаме сила за тях. Какви са обаче начините за превенция на умората и трикчетата, които всеки от нас може да приложи? За тях ни разказва Наталия от Natali’s Beauty, заедно със специалната й гостенка - първата утвърдена жена дрифт пилот в България – Ива Русинова.

Свежа храна

Трябва да консумираме свежа, питателна, зареждаща ни с енергия храна, богата на витамини, като плодовете и зеленчуците, и то в големи количества. Добре е да ограничим простите захари и мазнините. Е, някое и друго парченце шоколад никога няма да ни навреди, разбира се.

Снимка: iStock

Кафето

Има ли умора, има и кафе. А има ли кафе - идва настроението. Сутрешното кафе освежава, зарежда и вдъхновява за всичко, което предстои през деня.

Разходки на слънце

Много хора си мислят, че когато са уморени, физическата активност може само да доизцеди силите им, но истината е, че колкото повече се движим, толкова повече повишаваме тонуса си. Ето защо препоръчваме много разходки на слънце, за да хванем един приятен здравословен тен, да се запасим с енергия и да повишим поизчерпаните депа на витамин D.

Снимка: iStock

Ново хоби

Колкото повече енергия и вълнение влагаме в това, с което се занимаваме, толкова по-тонизирани и дейни се чувстваме. Ако нямате хоби, сега е моментът да си намерите такова. Разчупете рутината и намерете нещо ново, за което да горите.

Информация: DarikNews

И още по темата:

Българите - сред най-депресираните в Европа

Глад и с дискомфорт заради смяната на времето

ПРОЛЕТНАТА УМОРА: Състояние или диагноза?

ПРОЛЕТНИТЕ ДЕПРЕСИИ: Как да ги преборим?

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.