Служители на строителният надзор влязоха в къщите, които вчера полиция и прокуратура атакуваха

Акция на строителния надзор в Горна Оряховица - след масовите арести на „Ало” - измамници, експертите проверяват законни ли са имотите на сочените за тартори на престъпната група.

Служители на надзора влязоха в къщите, които вчера полиция и прокуратура атакуваха. Адресите и препоръките за проверката са издадени от специализираната прокуратура и ДНСК.

“Oбщинска администрация да извърши проверка дали на тези адреси има законни постройки и гаражи. Ще изискат цялата документация и ще я предоставят на органите на ДНСК. Ако има незаконни постройки - ще се пристъпи към премахване”, каза кметът на Горна Оряховица, Добромир Добрев.

Десетки арестувани при спецакция срещу "ало" мафията (ВИДЕО)

От местната власт щели да проверят и социалния статус на заподозрените. „Когато получим от органите на реда, които са задържани ще направим щателна проверка за това дали са платени данъците”, допълни Добрев. Проверяващите получиха съдействие в част от проверяваните имоти. В други – нямаше никой.

Над 30 души от ромски произход бяха арестувани при вчерашната мащабната акция на спецпрокуратурата провела се на територията на България и Румъния. В арестът е и един от мозъците на този вид престъпления, който е от Горна Оряховица.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.