Падналото съоръжение уби човек в петък

След като ограда на бивше военно поделение се срути в Хасково и уби един човек, възникна въпросът чия е отговорността за инцидента. Жертвата се движела по тротоара край падналото съоръжение в момента на рухването му. Според свидетели най-вероятната причина за трагедията е силният вятър. През годините неведнъж са ставали подобни инциденти. Съседите споделят, че само за последните 5 години оградата е падала поне 3 пъти.

Ограда на бивше военно поделение се срути в Хасково, има жертва (ВИДЕО)

„Инцидентът стана малко след 18:30 ч. Минавах транзитно. Имаше силен вятър. Чух много силен удар. Помислих, че става въпрос за катастрофа. Имаше прахова завеса. Няколко метра по-нататък видях какво всъщност се е случило. С просто око може да се види, че оградата е опасна, тъй като е подкопана от влага”, каза в ефира на „Събуди се” свидетел на инцидента.

От пресцентъра на Община Хасково заявиха, че през годините многократно са изпращали писма до Министерството на отбраната, за да сигнализират за опасната стена. В петък от министерството публикуваха прессъобщение, в което заявиха, че дни преди инцидента са започнали процедура по бракуването на бившето военно отделение.

„Още в петък съм разпоредил да се направи пълна проверка по цялата процедура, която отговаря за събарянето на стената. Малко вероятно е да става въпрос за човешка грешка, но нека да видим какво ще покаже проверката”, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.