Представители на ГЕРБ-София посетиха фермерския пазар на улица „Оборище“

За поредна година в кв. “Драгалевци”, район “Витоша”, се проведе празничният фолклорен фестивал “Лазаруване”.

Евродепутатът Ева Майдел поздрави участниците и гостите на фестивала и сподели, че българските фолклор и традиции трябва да се споделят из цяла Европа и света, защото носят онзи особен дух на българския корен и трябва да бъдат съхранени.

Народният представител и районен ръководител на ГЕРБ-Витоша Александър Иванов поздрави децата и ръководителите от НЧ “Св.св. Кирил и Методий -1921” . Той отбеляза, че с всяка изминала година все повече хора се включват в празника, а това е и голямо признание за положения труд. „Виждайки пламъка в детските очи, пресъздавайки старите народни обичаи, автентичните лазарски песни и танци, у всеки от нас се засилва чувството, че имаме несметно богатство“, каза Иванов.

На празника присъстваха представители на ГЕРБ-София, много жители на района.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, народният представител Евгения Алексиева, общинският съветник Йоанна Драгнева, районният ръководител на ГЕРБ-Оборище Йорданка Фикирлийска и представители на ГЕРБ-София посетиха фермерския пазар на улица „Оборище“. Те разгледаха традиционните български продукти, предложени от производители от различни региони на страната.

Ева Майдел заедно със заместник-кметa на София Тодор Чобанов откриха фермерския пазар.

“Пазарът е чудесен и всеки голям европейски град има такъв. Радвам се, че в София вече ще има всеки месец. Това е чудесен начин да подпомогнем трудолюбивите български производители и да ги срещнем с потребителите в големия град. София има нужда от това. Имаме идея да направим пазар с производители от цяла Европа в София”, заяви евродепутатът Ева Майдел.

Във фермерския базар се включиха над 100 производители на чиста храна.

По решение на СОС и благодарение на усилията на съветниците от ГЕРБ-София - Фермерски пазар "Оборище" ще се провежда всеки месец до края на годината. Събитието се организира от общинско дружество и е под егидата на кмета Йорданка Фандъкова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.