Лидерът на „Воля” и водач на листата на партията за евровота пред NOVA

„Нямам нито един инвестиран лев извън България, доскоро извън любимата ми Варна”. Това заяви пред NOVA лидерът на „Воля” Веселин Марешки, който оглавява листата на партията за евровота.

Той изрази подкрепа за действията на главния прокурор Сотир Цацаров, който поиска от службите цялата налична информация относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

ДАНС се заема с офшорните сметки на високопоставените лица

„Едно от най-лошите неща, извън корупцията и грабежа, които се случиха през последните години, е, че откраднатото от българите и българската държава се изнася навън. Ако крадците, корумпираните, инвестираха в България, поне щяха да създават някакви блага тук. Затова приветствам тази инициатива, надявам се, че ще стигне до края, няма пак да ги прикрият и всички да излязат чисти като момини сълзи”, заяви Марешки.

Марешки коментира и мястото на България в Европа и ЕС.

България географски си е в Европа. Нашите партньори от нашето семейство считат, че България трябва да бъде равноправен и достоен член на ЕС, а не беден поданик на големите европейски държави. Трябва да си партнираме и с евразийските съюзи”, заяви Марешки.   

Преди това в блиц интервю той коментира и собствените си доходи, както и вижданията си за минималната работна заплата. 

„Минималната работна заплата към днешна дата трябва да е 1200-1500 лева. Аз живея с доста лева на месец. Но пия само минерална вода и огромната част от средствата ги давам за благотворителност. Бюджетът ми лично за мен е 2-3-5 хиляди лева”, заяви още Марешки.  

„Европа за всички нас би трябвало да е люлка на цивилизацията и християнските ценности”, заяви още Марешки. Запитан за любимия му действащ политик, Марешки посочи колегите си от „Воля” и конкретно Андон Дончев.

„Понякога съм малко наивен и по-добър отколкото трябва, вярвам прекалено много авансово на хората”, заяви Марешки, запитан за най-големия си порок.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.