Интензивна градушка нанесени щети в Трявна

Интензивна градушка нанесе щети в Трявна. Съборени са няколко големи дървета в града, запушени са канализациите и голяма част от инфраструктурите на кварталите, които се намират по високите места в града са свлечени. След пороя вчера беше прекъснато движението на влаковете, а паднало дърво премаза автобус. Това обяви кметът на  Община Трявна Дончо Захариев в ефира на „Здравей, България”.

Силна градушка удари Трявна (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имаше изключително силен дъжд, градушка и порой, който заля всички улици, запуши канализациите и свлече голяма част от инфраструктурите на кварталите, които се намират по високите места в града. Реагирали сме веднага. Комисии са огледали местата, организирали сме строителните фирми. Има няколко дървета, които са съборени, но няма щети покрай тях. Има и доста улици, които са изронени и съответно цялата настилка е свлечена. Има и нещо сантиментално – многовековното дърво, което се намира на автентичния площад от времето на Пенчо и Петко Славейкови наполовина е унищожено. 250-годишната акация е с  много сантиментална стойност за тревненци ”, добави Захариев.

Кметът съобщи, че сцената, на която се отбелязват Славейковите празници в града, е „смачкана като кутия от кибрит”. „Толкова силен е бил вятърът и толкова мощен е бил ураганът. Ще направим всичко възможно да я възстановим и да приканим гостите на Трявна и тревненци за едни уникални Славейкови празници”, обяви кметът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.