Има ли значение физиката?

Анди Руис записа неочаквана победа над световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа в двубой, който се проведе в Ню Йорк. 29-годишният представител на домакините спечели битката с технически нокаут в седмия рунд и отне поясите на британеца във версиите на WBO, WBC и IBF. "Убеждавам се, че в бойните спортове няма значение как изглеждаш". Това каза в ефира на "Плюс-Минус.Коментарът след новините" председателят на Българската федерация по MMA Станислав Недков за изненадващата победа на Руис.

Джошуа претърпя изненадваща загуба в дебюта си в САЩ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Треньорът по бокс Маргарита Чанева отбеляза, че Анди Руис не е случаен претендент за Джошуа. "Като аматьор има 105 мача с 5 загуби, а сега също 33 победи с една спорна загуба. Всичко е постигнал с много тренировки, а няма значение как изглежда, защото си има качества", каза тя.

Недков допълни, че в този двубой Руис изглеждаше по-добре от Джошуа. "Наднорменото му тегло не му попречи да бъде по-издръжлив, по-бърз и по-взривен от противника си. Анди Руис е най-тежкият световен шампион в тежка категория", каза още Стъки.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.