Вижте какво е да живееш в един от най-гъсто населените мегаполиси в света

Хонгконг е натоварен и забързан район. Това е едно от най-гъсто населените места в света. В сградите има колоритни и симетрични апартаменти, които обаче са изключително тесни. Много от хората живеят в така наречените „домове ковчези”, които са толкова малки, че човек не може дори да си изпъне краката.

Няма да повярвате колко много хора са готови да убият, за да се сдобият с дом в Хонконг. Това е мястото, в което 720 хиляди души се борят за 100 квадратни метра.

Голяма част от жилищата в мегаполиса са с размер 15 квадратни метра, които можете да закупите на "съблазнителната" цена от 0,5 милиона долара, посочва Global Voices. 

В централната си част Хонг Конг няма паркове и дори малки градинки. В кварталите всяко парче земя се усвоява при възможност - детски площадки пред многоетажни блокове са с площ не повече от 2 на 2 метра и са разположени буквално пред входовете.

Една от по-известните забележителности е най-високата точка, откъдето човек може да види панорамни гледки от острова, както и блестящите корони на небостъргачите, пристанището "Виктория" и други острови.

Във въздуха обичайно се носи мъгла. Заради гъстия смог на места за туристите са поставени панорамни фотопана, пред които всеки да може да се снима.

Централният кей е център на Хонконг за всички хубави неща в живота: пазаруване, храна и партита.

Хонконг – претъпкан мегаполис, смог, различни миризми, страшна врява и мултиазиатски привкус. Но и ултрамодерен, луксозен бизнес и туристически център. С много лица.

Вижте какво е да живееш в най-големия финансов център в света в ГАЛЕРИЯТА ТУК. 

Редактор: Габриела Винарова 

Още любопитни галерии: 

Париж в друга светлина - беден и изостанал (ГАЛЕРИЯ)

Токио през нощта - магичен и величествен (ГАЛЕРИЯ)

Да се разходиш в най-големия мегаполис в света (ГАЛЕРИЯ)

Рим - вечният град с вечната красота (ГАЛЕРИЯ)

17 красиви кътчета на планетата, за които малко пътешественици знаят 

12 любопитни места на Земята, които никога няма да видите 

Остров, забранен за жени, влезе в списъка на ЮНЕСКО (ВИДЕО+СНИМКИ)