Опозицията си играе със съдбата на страната, заяви Еди Рама

Опозицията си играе със съдбата на страната. Това е антинационален план за предотвратяване на членството в ЕС. Така албанският премиер Еди Рама оцени обявяването на опозицията за блокиране на изборите на 30 юни.

На предизборен митинг в северния град Тропоя, Рама заяви, че опозицията се страхува от правосъдие, което трябва да работи за всички, когато започнат преговорите с Европейския съюз.

Сблъсъци и напрежение в Албания преди парламентарните избори

„Те крещят от страх, чувстват страх от започване на преговори с ЕС, защото започването на преговори отваря нова глава с ЕС. Време е Албания да седне на масата и да каже, че иска да влезе в семейството. Но тогава те ще кажат, че трябва да докажем, че справедливостта работи за всички“, каза Рама.

Албанският президент: Има ли избори на 30 юни, изкарвам армията на улицата

Що се отнася до сблъсъка с президента, Рама каза: "Илир Мета заложи на институционното насилие, коктейли „Молотов” върху институциите и хвърли коктейли „Молотов” върху Америка и Европа".

В Тропоя Рама бе посрещнат с протест. Имаше сблъсък между протестиращите и полицията, които за момент пробиха кордона. Според медиите в северната част на страната са били разположени над 1000 полицаи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.