Близък на семейството паркирал автомобила, но не дръпнал ръчната

4-годишно момиченце загина при нелеп инцидент. Трагедията стана в казанлъшкото село Розово. Деца играели на улицата, когато паркиран наблизо джип, без шофьор, потеглил неочаквано и прегазил детето. Близък на семейството на загиналото момиченце паркирал возилото по-рано, без да дръпне ръчната спирачка на стръмен наклон.

Около 19 часа в понеделник вечерта децата си играят на улицата, когато по разкази на свидетели 6-годишно момченце се казва в джипа на баща си. Секунди по-късно тежката кола тръгва по надолнището, удря 4-годишно момиченце и спира в стена.

„Собственикът на автомобила излиза от къщата, веднага качва детето в автомобила и по-най-бързия начин го транспортира до Бърза помощ в град Казанлък”, обясни началникът на РУП - Казанлък Стойчо Крачолов.

16-годишен ученик от Кнежа се удави в "Слънчев бряг"

Минути по-късно обаче детето издъхва. Двете семейства са съседи.

Днес никой в селото не иска да говори за нелепия инцидент. Предполага се, че не е била включена ръчната спирачка на колата.

„Автомобилът е иззет за евентуално извършване на следствен експеримент с него, назначени са експертизи - автотехническа, съдебно медицинска експертиза”, съобщи говорителят на ОП - Стара Загора Нейка Тенева.

Установена вина за инцидента към момента няма.

„Задържан няма. Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител и предстои установяване има ли вина и кой е виновен за извършеното престъпление”, поясни Тенева.

Предстои разследващите да изяснят точния механизъм на инцидента.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.