Той е поискал 850 лева от мъж, за да не му връчи призовка, докато изтече давността на нарушение

Софийски градски съд пусна под „домашен арест“ полицейския инспектор, който е обвинен за получаване на подкуп в размер на 850 лева, за да не изпълни своето служебно задължение, съобщава БГНЕС.

Мотивът на съдия Николай Николов да пусне обвиняемия е тежкото му здравословно състояние, което няма как да се контролира в условията на следствен арест, както и липсата на опасност той да се укрие или да повлияе на свидетели.

Затвор за мъж, предложил подкуп на полицай

По-рано днес Софийската градска прокуратура задържа полицейски инспектор за подкуп.

Разследването по случая е започнало в началото на август. Гражданин съобщил, че районният инспектор му е поискал 850 лв., за да не му връчи призовка за шофиране с превишена скорост. Така щяла да изтече давността на призовката.

Пуснаха кмета на Костенец под домашен арест

Обвиняемият е задържан в събота в момента на получаване на подкупа за срок от 72 часа. Днес е внесено искане в Софийския градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Сумата е приобщена като веществено доказателство.

Грозят го от 3 до 10 години лишаване от свобода, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност, и право да се упражнява определена професия или дейност.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си