Започна подмяна и на перките на ул. „Граф Игнатиев”

Нова услуга за споделено ползване на електрически тротинетки представиха в София. Тя е в подкрепа на засилващия се интерес към алтернативните методи за придвижване в града и е част от стратегията за подобряване качеството на въздуха.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На представянето присъстваха столичният кмет Йорданка Фандъкова и председателят на СОС Елен Герджиков.  

Бързото навлизане на тротинетките и липсата на регламент за тяхното поведение на пътя налага промени в Закона за движение по пътищата, които се подготвят от Столичната община и Държавната агенция за безопасност на движението. Дотогава всеки трябва да се съобразява с правилата за безопасност, които операторите на услугата ще обясняват. 

От Столичната община се надяват все повече хора да слязат от автомобилите си в града. Вече е започнало обособяването на повече от 200 нови места за безплатно паркиране на велосипеди, мотопеди и тротинетки, съобщиха от общината. 

Превозните средства ще могат да се наемат през мобилно приложение, което ще показва къде се намира най-близката тротинетка. Услугата ще се заплаща според времето,за което се използва електрическата машина.

Повдигнаха обвинения на мъжа, който откърти ограничителите по ул. "Граф Игнатиев"

Междувременно започна подмяна и на перките на ул. „Граф Игнатиев”. Столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира, че трамвайните ограничители ще бъдат заменени от чугунени колчета, които ще ограничат възможността от инциденти.

„Беше взето решението за ограничители тип колчета. Те трябваше да се произведат, така че на въпроса: „Защо сега?”. Защото досега трябваше първите партиди да се произведат. Те вече са произведени в София и от днес започва вече монтажът, който ще продължи няколко дни и очакваме наистина да осигурим по-голяма безопасност за хората на улицата”, обясни столичният кмет.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.