Притеснени са, че със започването на учебната година няма да има с какво да пътуват

Жители на Костинброд излизат на протест заради липсата на достатъчно автобуси към и до София. Много от хората в града учат и работят в столицата и са притеснени, че със започването на учебната година няма да има с какво да пътуват.

Нова поръчка, нов превозвач и ново разписание. Това са промените, които засягат междуградската линия Петърч - София, обслужваща и жителите на град Костинброд. По старото разписание са се движили 36 автобуса, а по новото те са 22. 

След катастрофата със загинал моторист: Протест пред общината в Костинброд

Оказва се, че тази линия е обслужвана от две фирми, ангажирани от две общини - София и Костинброд. "Ние влизаме във варианта за републиканска транспортна схема, откъдето двете общини на квотен принцип имат правото да възлагат самостоятелно транспорт, който да обслужва гражданите пътуващи по съответната линия", заяви кметът на Община Костинброд - Трайко Младенов.

Двете автобусни компании се движат по една линия, но имат различни начални спирки. За да се решат част от проблемите, община и превозвачи са се разбрали да бъдат пуснати 12 допълнителни курса по линията от 2 септември.

Въпреки взетите мерки, недоволните граждани ще протестират след 17:30 ч. в петък в локалните платна на бул. "Ломско шосе".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си