Протестиращите искат от кмета сам да признае вината си

 Протест в Костинброд. Местни жители се събират пред общината с искане кмета на града Трайко Младенов да бъде върнат в ареста.

В понеделник в тежка катастрофа с негово участие загина моторист, а неговите приятели поискаха най-тежкото наказание за кмета, с твърдението че инцидента е станал по негова вина.

Катастрофа с кмета на Костинброд, загинал е моторист

Според недоволните управникът имал различни версии за инцидента. "Всички версии са му били различни. Първо колата е била преместена, за да не пречи на движението, а след това каза, че от удара е полетяла там", заяви в предаването "Здравей, България" бащата на загиналия моторист.

Според прокуратурата той е карал с над 150 км/ч. „Скоростта не мога да коментирам, защото не съм бил там. Експертите казват, че ударът е перпендикулярен. Няма как да е бил при изпреварване, да е бил в лявата лента”, обясни още той.

Кой е виновен за катастрофата с кмета на Костинброд, при която загина моторист?

А протестиращите искат от Младенов сам да признае вината си.

„С близките бих се срещнала, аз познавам част от близките, аз съм от Костинброд.  Ако желаят, могат да заповядат. Но не мога да изказвам мнение по темата”, коментира заместник-кметът на Костинброд Габриела Георгиева.

Недоволство срещу кмета на Костинброд след катастрофата с негово участие

Репортер: Ивелина Драгнева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.