Двамата мъже не показали съжаление за жертвите при залавянето им

Нови разкрития за извършителите на двойното убийство на възрастните хора, чиито тела бяха открити край Негован. Двамата мъже не показали съжаление за жертвите при залавянето им.

Те обаче оставили живо кучето на бившия треньор по борба и съпругата му. Близките и роднините на извършителите на тежкото престъпление твърдят, че по никакъв начин не са знаели за убийството.

Веселин Симеонов живее във входа на Георги Нанчев. Често двамата сядали в беседката отпред.

„Пие по едно и се прибира, няма скандали, нямало е агресия към някой човек, това му беше хобито му”, заявява Веселин Симеонов.

Двамата говорили по различни теми. Понякога обсъждали и видяното по телевизията.

„Не е ставало дума за Негован въобще, не е споменавал и не се е притеснявал”, обяснява Веселин.  

Полицията проверява за още жертви на извършителите на двойното убийство

Преди по-малко от месец арестуваният за убийството Георги Нанчев споменал, че има предложение за работа в Англия. И мислил да го приеме. Иначе, днес в апартамента, в който до деня на ареста той е живял, екип на NOVA не откри никого.

А семейството на другия обвинен - Пламен Шляпашки, вече не иска да говори за бруталното убийство. Днес събра сак с дрехи, които да му отнесе в ареста.

ЕКСКЛУЗИВНО: Бившият треньор по борба Йордан Атанасов е една от жертвите от Негован?

Полицията търси има ли и други жертви на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев.

„Няма смисъл да се създава някаква паника в насока дали са налице и други убийства. Към този момент сериозни данни няма”, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

За разплитането на бруталното убийство на Йордан Атанасов и приятелката му Марияна са анализирани над 11 000 имотни сделки, както и неполучени пенсии на възрастни хора от цяла София.

„Жената не беше получила последната си пенсия, която е на поща. Съпругът по банков път си получава пенсията”, обясни Николай Хаджиев, зам.-директор на ГДНП.

Жилище от близо 100 квадрата в столичния квартал „Гоце Делчев” е причината за бруталното убийство. Апартаментът е продаден през 2018 година. Парите обаче били в банка, а не в помещенията, както смятали килърите. На място те открили около 1500 лв., както и накити. След продажба в заложна къща, за тях получили малко над 3 000 лв.

„Планирали са това убийство, категорично. Но не са хора, чиято силна страна е планирането”, коментира гл. комисар Христо Терзийски.

Психиатрична експертиза ще доказва дали двамата не страдат от някакви заболявания предвид жестокостта на извършените престъпления.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.