Около 19:00 часа тази вечер трима командоси влязоха при него

Приключи кризата с барикадиралия се мъж в софийския квартал „Овча купел”. Това потвърди за NOVA зам.-директорът на столичната полиция.

Мъж стреля в блок в София, барикадира се в дома си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Около 19:00 часа тази вечер трима командоси влязоха при мъжа след повече от 20 часа опити и преговори да излезе.

По време на операцията няма пострадали хора или служители на МВР, съобщават от вътрешното министерство.  

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Два екипа на Спешна помощ са на място. При прегледа мъжът е бил спокоен и уравновесен и не се е наложило да бъде хоспитализиран. 

На кратък брифинг директорът на СДВР Георги Хаджийски и зам.-директорът Антон Златанов оцениха операцията като много професионална.

Пред журналисти те обясниха, че преди време мъжът е отишъл на интервю за работа, но тя му е била отказана. Оттогава започнал да заплашва работодателя с убийство. В събота полицаи отишли на проверка и тогава мъжът се е барикадирал.

Очаква се с прокурорска мярка да бъде отведен в психиатрично заведение.

В апартамента му полицията е намерила един газов пистолет, но се знае, че той е изхвърлил втори през балкона. Органите на реда търсят оръжието.

Сигнал за буйстващ мъж е подаден на 112 в събота следобед. Вечерта човекът се барикадирал в дома си и заплашил, че ще стреля напосоки. На мястото пристигат за минути линейка, полиция и психолози.

Оказва се, че барикадиралият се мъж притежава газов пистолет. Има психични отклонения и е стрелял с оръжието в дома си. А полицаи и психолози преговаряха с него да се предаде часове наред през входната врата на апартамента. Причината - застрашен е животът му и не бива да бъде притискан.

По информация на NOVA мъжът страда от биполярно разстройство и шизофрения, лежал е многократно в психиатрия. През 2015 г. е вадил пистолет в заведение, а преди месеци е стрелял с газово оръжие по тийнейджъри около блока си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.