В началото на октомври крадец влезе в дома й и открадна спестяванията й, заедно с възглавницата, на която спи

Десетки помогнаха на възрастната жена, прикована от години към леглото, без да може да става. Срещнахме ви с нея, когато крадец влезе в дома й, открадна спестяванията й, заедно с възглавницата, на която спи.

Пакети пристигат почти всеки ден в помощ на 60-годишната Златка от Вълчедръм. 

„Захар са изпратили, сладки неща, брашно, одеяла, памперси, спирт. Очаквах, че ще видя нещо подобно, но надмина всичко… Не знам, нечовешко е“, разказва през сълзи тя.

В тези условия, прикована към леглото, без близки до нея, Златка живее вече три години. От общината ни обясниха, че са и предоставили личен асистент, който да се грижи за нея по 4 часа на ден. С друго към момента не можели да помогнат. А жената се е примирила и се справя, както може. От социалната служба в Лом твърдят, че многократно са й предлагали да бъде настанена в дом, където да се грижат за нея, но тя отказвала. Преди седмица отново били при нея.

„Да, предложиха ми. Аз не искам да отида в дом. Ще си лежа тук, защото не са им човешки отношенията“, коментира Златка.

Крадци обраха неподвижна жена (ВИДЕО)

С нея вече са се свързали хора, които са й обещали специално ортопедично легло, на което тя вероятно ще може да се изправя сама. При нея вече има доставена пералня, както и дрехи, възглавници, одеяла и хранителни продукти. Сега Златка мечтае само за лекарска помощ, за да може да се изправи отново.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.