Момченцето е на година и половина

Полицаи и пожарникари цяло денонощие издирват малко дете. Момченцето е на година и половина. То изчезнало във вторник вечерта от дома си в село Николаево. Детето е обявено за общодържавно издирване.

Пуснаха от ареста жената, която изостави бебе в Петрич

Стоян и Галя живеят в стражишкото село Николаево от 20 години. Около 18 часа във вторник вечерта бащата изпуска от погледа си момченцето и повече не го намира. „За десет минути съм го изпуснал от поглед. Ей, тук си играеше до тухлите. Обърнах се, звънна ми телефонът. Пет минути поговорих, после пет минути също се занимавах с нещо. Станах да го проверя. Изчезна и дотам. Няма глас, кола да е да е минала. Безследно изчезнал и не съм спирал да го търся досега самичък”, обясни бащата Стоян.

„Имаше тук хора, но те не са го забелязали кога е излязъл на пътя”, каза Галя - майка на изчезналото дете.

Вече денонощие полицаи със следови кучета, пожарникари и роднини издирват в района момченцета. Следа няма. Родителите и хора от селото предполагат, че детето може да е отвлечено.

„Мисля, че е или е скрито, или е откраднато. Сигурен съм. То, не може да ходи. Ако е отишло някъде ще е на 100 метра най-много”, каза още Стоян. „Той сам не може да слезе по този баир надолу. Ще падне и ще плаче”, допълни той.

САМО ПО NOVA: Родителите, които изоставиха бебето си в София (ВИДЕО)

„Вероятно е прибрано. Затова предполагаме, че не е открита никаква следа. За половин час, хлапето да се отдалечи толкова и да не намерят следа”, коментира съсед.

Детето вече се води за общодържавно издирване. А майка му иска само едно – детето й да се намери.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.