Те са обсъдили краткосрочни и дългосрочни мерки за справяне с кризата с водоснабдяването

По покана на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се състоя работна среща с областния управител на Перник Ирена Соколова и с кмета на града Станислав Владимиров във връзка с координиране на съвместни действия за решаване на проблема с водоснабдяването.

Борисов разпореди работа в съкратени срокове по въпроса с язовир „Студена“

Обсъдени бяха краткосрочни и дългосрочни мерки за справяне с кризата, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Като спешна мярка беше съставен план за действие, който включва използване на малки резервни водохващания и каптажи, собственост на ВиК Перник. МРРБ ще координира с други институции възможностите за осигуряване на водохващания от други източници, извън обсега на ВиК Перник.

Една от дългосрочните мерки е предложение за осигуряване на резервно захранване от други язовири. В тази връзка като първа стъпка още в четвъртък ВиК Перник ще вземе проби за изследване в лаборатория на годността на водата в тях за питейни нужди.

Ще спират водата в Перник от 8 до 20 часа

Министър Аврамова пое ангажимент МРРБ да съдейства по всички възможни начини за решаване на кризата с водоснабдяването в Перник.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си