Той изясни противоречията, възникнали след смяната му в 55-та минута в мача срещу „Милан” на 10 ноември

Кристиано Роналдо разкри, че е играл с контузия за „Ювентус” и Португалия в последните няколко седмици. Нападателят отбеляза 99-ия си гол с фланелката на представителния тим в неделя при успеха като гост над Люксембург с 2:0 – успех, който гарантира участието на действащия европейски шампион на първенството догодина, пише БГНЕС.

Роналдо: Пристрастен съм към успеха

След мача той призна, че е играл с контузия, изяснявайки противоречията, възникнали след смяната му в  55-та минута в мача срещу „Милан” на 10 ноември. „Очевидно, за да отговоря на въпроса ви, всички казват, че играя по-малко в последните няколко седмици. Нямаше противоречие при смяната ми в мача с Милан. Вие медиите търсите сензацията. Очевидно знаете, че не обичам да бъда сменян, но не съм на 100% в последно време. Опитах се да помогна на Ювентус дори с контузия. Никой не обича смените, но я разбирам напълно в този случай, защото имах проблем. Това бе така и в последните два мача на Португалия. Но аз знаех какво е поставено на карта и се жертвах – когато има високи залози, давам всичко от себе си, независимо дали съм здрав или не“, каза той.

Защо Кристиано Роналдо се разплака по време на интервю? (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Както знаете, „Интер” е непосредствено зад нас в класирането. Имаме две точки аванс и не може да си позволим издънка, защото ще ни задминат. Жертвах се в името на отбора. В националния отбор, ако бяхме загубили в един от двата мача, можеше да отпаднем. Не съм имал големи травми по време на кариерата си. Ако погледнете в статистиката, играя по 50, 60 мача на сезон. Това не е случайно, наистина рядко страдам от контузии. Проблемът сега е незначителен, но както вече казах, винаги се опитвам да помогна на клуба си и на националния отбор“, заяви още футболистът.

Роналдо: Меси ме направи по-добър играч

Кристиано Роналдо обеща да мине границата от 100 гола за националния отбор след номер 99 при победата над Люксембург в неделя. „Трудно е да ви кажа по какъв начин искам да отбележа гол номер 100, попаденията ми идват естествено. Всеки един рекорд, който съм подобрил за националния отбор и за клубовете, в които съм играл, са рекорди, които трябва да се счупят. Ще счупя всеки един от тях“, обеща той.

34-годишният футболист е на десет гола зад голмайстора на всички времена за националните отбори – нападателят на Иран Али Даеи, който има 109.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.