Темата коментира международният анализатор Мартин Табаков

"Политиката на правителството на Борис Джонсън е либерална спрямо желанието на българите да посещават Великобритания. Сега предстои транзитен период, но за всички българи, които са в заварено положение, няма да има реални промени. За хората, които имат желание да учат, се очаква либерален визов режим". Това коментира в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" международният анализатор Мартин Табаков.

„Датата, за която се разбраха Лондон и Брюксел за напускането на Обединеното кралство, е 31 януари 2020 г. и ще бъде изпълнена”, каза още Табаков.

Той обясни, че за успеха на Джонсън има много обективни причини. Една от тях е стратегията на торите – да бъдат таргетирани лейбъристки райони, гласували за напускане на ЕС. 

Торите с пълно мнозинство във Великобритания, обещават Brexit на 31 януари (ОБЗОР)

По думите му Тръмп е бил от малкото политици, които се опитваха да вдъхнат доверие на британското общество, че ЕС има алтернатива.

„Изключително болезнена тема за британското общество е дали в обхвата на бъдеща търговска сделка със САЩ ще влезе и британското здравеопазване. Има двупартиен консенсус между консерватори и лейбъристи, че това не трябва да се случва. Това намалява интереса на САЩ”, заяви международният анализатор.

Целия разговор гледайте във видеото.