Инцидентът се е разиграл в квартал „Столипиново"

Убийство на млад мъж в  пловдивския квартал "Столипиново". причината се оказа спор за жена. След саморазправата на улицата излязоха над 300 души, но до сблъсъци не се стигна заради намесата на полицията.

Улица „Батак” в сърцето на „Столипиново” стана арена на бой между двама млади мъже по обед. Конфликтът избухнал заради жена. След убийството, районът е отцепен, а жандармерия потуши напрежението в квартала.

ВИЖТЕ СНИМКИ

26-годишият Митко Иванов имал няколко прободни рани, които се оказали фатални. Извършителят на убийството опитал да избяга, но бил заловен от полицията. „Едното от лицата получава смъртоносно нараняване в областта на врата, в следствие на което е починало на място. Извършителят е задържан. Той също е с прободни рани, но няма опасност за живота му”, обясни Николай Кирков, началник на 6-то полицейско управление в Пловдив.

Близките на жертавата разказаха, че убитият се прибрал за седмица в България. Преди това работел на круизни кораби в чужбина.  Очаква се Окръжната прокуратура да повдигне обвинения на задържания.

Редактор: Росана Манева