Нейни приятелки са смели жени - пътешественички, които на пътя са бързи, но никога безрасъдни

Виолета има цел - да стане първата българка, която ще обиколи света. И то не с кого да е, а с най-верния си приятел - Борис.  Не се подвеждайте обаче, Борис е мотор. Нашата героиня го кръщава така, защото този мотор е специален - голям и дебел според нея, и доста тежи - над 300 килограма. Какво стои зад приключението да изминеш над 19 000 км на бързи обороти през 16 държави и няколко континента  - и да не спираш да мечтаеш за още емоции и адреналин - тази необикновена история ни разказват Христиания Червенкова и операторът Милен Цанков.

Мотористи за поредна година даряват подаръци на деца в неравностойно положение

Когато тя пътешества, тя лети. С вятър в косите, широка усмивка изпод тъмните очила, ръка на газта и кобинки на педала. Нейният смях е заразителен. Толкова колкото и жаждата за приключения, емоции, нови приятели и хиляди километри на път. Но само ако Виолета е с най-доверения си приятел - Дебелия Боб, кого на галено Вили  нарича по друг начин. “Aз и Борис добре се справяме, карали сме оффроуд и в Швеция и в Холандия, можем да се справим и с обиколка на света - Борис е моят мотор, моят любимец - Дебелия Боб. Смешното е, че когато говоря за моя мотор „Борко това, Борко – онова”, много пъти хората ме питат дали това не е мъжът ми”, разказва Виолета Иванова.

Нейни приятелки са смели жени - пътешественички, които на пътя са бързи, но никога безрасъдни, карат по-добре от мъжете, чупят бариери и предразсъдъци. Като първата мюсюлманка в света - Анита Юсуф, която обиколи света на мотор. Или единствената жена, родом от Сингапур, Джувена Хуанг, изминала 44 000 км на своя мотор - Веспа.

Дядо Коледа обикаля София с … мотор (ВИДЕО)

Извън света на 2 гуми, мирис на бензин и път без край,  Виолета е  средно статистическа жена -  съпруга, майка на 2 дъщери на 18 и на 4, психолог по образование, доскоро и с успешна кариера в корпоративния свят като мениджър на хора.  Но именно големите мечти тласкат Вили да даде заряд на фантазията си. И да тръгне на околосветска обиколка. С мотора си, а след нея в семейния автомобил са мъжът й и малката й дъщеря, когато е още бебе.И те тръгват, защото мама има цел. И мечта - да обиколи света с мотора си. „Исках да покажа на моите 2 деца, че всеки може да направи всичко. Няма значение на колко си години, дали си силен, дали си слаб, дали си мъж жена, дали имаш деца -  нищо от това няма значение”, споделя още Виолета.

Гледайте целия репортаж във видеото