До този момент има 57 жертви

 Вирусът от Ухан се разпространява преди да са се появили симптоми. Това означава, че заразата е трудна за контролиране. носителите на вируса може да изглеждат напълно здрави.

До тези изводи са стигнали здравните власти в Китай. Продължават опитите да бъде спряно разпространението на болестта. десетки милиони жители на няколко провинции са изолирани. Спрени са влаковете и междуградските автобуси. по пътищата има пропускателни пунктове.

ШОКИРАЩИ КАДРИ 18+: Коронавирусът поваля хора по улиците в Китай (ВИДЕО+СНИМКИ)

Инкубационният период на новия коронавирус може да варира от 1 до 14 дни, заяви Ма Ксиауей, ръководител на Държавния комитет по здравеопазване на Китай на пресконференция в неделя.

ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА: Китай спира туристическите пътувания в страната и чужбина

"Наблюдението на пациентите показва, че средният инкубационен период продължава около 10 дни, най-краткият е за около ден, а най-дългият - за около две седмици", съобщава още Ксиауей, цитиран от БГНЕС.

Коронавирусът от нов тип може да се предава и по време на инкубационния период - нещо нехарактерно за обикновените вируси. Според последните официални данни само в Китай заразените са 2027 души, а до момента жертвите са 57.

Франция с първи за Европа случаи на зараза с новия коронавирус

Коронавирусът взема нови жертви

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК