На Васил Божков бяха повдигнати седем обвинения

Ново разследване срещу бизнесмена Васил Божков. Този път за убийства, изнасилвания и принуда.  Специализираната прокуратура е отделила материали от образуваното вече производство срещу бизнесмена за укриване на такси и пране на пари.

Гешев: Арестът на Васил Божков е официално потвърден от ОАЕ (ВИДЕО)

Новото разследване е за извършени убийства, изнасилвания и принуди, извършени от 2012 г. досега.

Откараха джипове на Божков, описват колекцията му (ВИДЕО+СНИМКИ)

„ Ще се събират доказателства за много престъпления – убийства и всякакви други престъпления, които са свързани да кажем конкретно за убийствата с хазартна дейност”,  заяви главният прокурор Иван Гешев.

Гешев: Божков е със 7 обвинения, обявен е за издирване (ВИДЕО)

Материалите били отделени от първото дело срещу бизнесмена за укрити такси от хазарт и пране на пари.

По новото дело, разследващите ще извършват анализ на всички убийства през годините, свързани с хора от хазартния бизнес.

Прокуратурата: Божков предлагал по 10 000 лв. на ден на служител от Комисията по хазарта

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана. Такива обвинения отправи бившият съдружник на Божков - Цветомир Найденов.

Гешев обяви още, че държавното обвинение проверява законна ли е колекцията на Божков.

„Тези съкровища са откраднати и изкопани от българската земя. Имаме данни, че са закупени от иманяри, изнесени са нелегално в страната, изпрани са през аукциони, за да попаднат в тази колекция. Имаме данни, че част от тази колекция има незаконен произход”, заяви Гешев.