Тя спечели златен медал от Европейското първенство по борба в Рим

България продължава да трупа медали в борбата. 24-годишната Миглена Селишка се пребори за златото, а Биляна Дудова извоюва сребро в своята категория.

В битката за златото Миглена Селишка се изправи срещу украинката Оксана Ливач. Българката детронира европейската шампионка в категорията до 50 килограма и взе така чакания реванш от нея. „За мен това  е много специално нещо,защото миналата година загубих един много тежък финал и се радвам, че тази година успях”, каза Селишка.

НОВО ЗЛАТО В БОРБАТА: Селишка е европейска шампионка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Състезателката на "Левски" донесе първия златен медал при жените. А европейската титла  Миглена извоюва  на връх рождения си ден.  „Мога да кажа, че е един от най-щастливите ми за първи път ми се случва да съм на състезание, но съм свикнала по празници постоянно да съм на лагери, тренировки, състезания”, допълни състезателката.

СЛЕД СТРАХОТЕН ОБРАТ: Биляна Дудова на нов финал на европейско първенство (СНИМКИ)

24-годишната шампионка признава, че  триумфа в Рим и е вдъхнал повече увереност и самочувствие. „Дава ми голям стимул да продължавам да побеждавам и да се състезавам на олимпиадата. Мисля, че ако продължавам така ще има класация”, заяви младата спортистка.

На косъм от победата беше трикратната европейска шампионка Биляна Дудова. Първото място й се изплъзна в последния момент и за нея остана среброто.