След това равенство "Левски" е втори с 44 точки, а ЦСКА е с 40 точки на 4-ото място

Отборите на "Левски" и ЦСКА не успяха да се победят в 151-ото издание на Вечното дерби. Така двубоят от 21-ия кръг на efbet Лига завърши 0:0. 

Мачът започна с минута мълчание в памет на загиналия фен на "Ботев" (Пд) Тоско Бозаджийски. В началните мигове на дербито двата столични гранда си размениха по едно добро положение. Удар с глава на Холмар Ейолофсон мина над вратата на Густаво Бусато, а малко след това шут на Евандро рикошира от противников играч и излезе в корнер, предаде БГНЕС.

 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Бразилецът беше замесен в тежък сблъсък с Мартин Райнов, при който дефанзивният полузащитник на „сините“ пострада сериозно и бе заменен принудително от Симеон Славчев, който направи официалния си дебют за "Левски". Райнов пък бе закаран до най-близката болница със съмнения за счупен нос. Последваха равностойни минути, в които липсваха опасностите пред двете врати, а страстите се нажежиха.

Това доведе до няколко жълти картона, а помощникът на Милош Крушчич – Добромир Митов, бе изгонен с директен червен картон от главния съдия Георги Кабаков. Армейците имаха по-късно претенции за дузпа след игра с ръка на Живко Миланов при центриране на Брадли Мазику, но Кабаков не уважи „червените“ претенции. В края на първата част Паулиньо получи добър шанс да открие, но ударът му мина над вратата.

Армейците стартираха с натиск втората част. Изненадващ опит за удар от Евандро срещна гредата след неубедителна намеса на Милан Миятович. Черногорският страж се изяви малко по-късно със спасяване след изстрел на дебютиралия за ЦСКА Стефано Белтраме. Шут на Али Соу пък бе блокиран от играч на „сините“ в наказателното поле. "Левски" успя да изнесе играта и удар на Хали Тиам от далечна дистанция бе избит на сигурно от Бусато.

Най-добрият шанс за „сините“ през второто полувреме се откри пред Живко Миланов. Капитанът на "Левски" изпълни чудесно пряк свободен удар, но бразилският страж на ЦСКА отби с една ръка. Четвърт час преди края Нуно Рейш бе изгонен за втори жълт картон след грубо влизане в краката на влезлия като резерва Вив Соломон-Отабор, оставяйки играчите на Петър Хубчев в намален състав. Въпреки това „червените“ не успяха да се възползват от численото си преимущество и така 151-о издание на Вечното дерби завърши без победител.

След края на мача капитанът на ЦСКА Петър Занев също бе изгонен с втори жълт картон, след като си позволи да ръкопляска на Кабаков. Това бе и второто равенство между двата тима през сезона след зрелищното 2:2 през първия полусезон.

В класирането "Левски" е втори, на четири точки от лидера "Лудогорец", който по-късно излиза у дома срещу "Ботев" (Враца). "Локомотив" (Пд) пък при успех в градското дерби с "Ботев" утре ще има възможност да се изравни със „сините“ в таблицата. ЦСКА е четвърти с 40 пункта. В следващия кръг "Левски" гостува на "Черно море", а ЦСКА е домакин на (Ботев) Пд.