Местните се страхуват да преминават през него

Oпасен мост заплашва да откъсне от света част от пловдивското село Първенец. Съоръжението, през което ежедневно минават автомобили, камиони и автобусите с деца за училище, може да рухне и пропадне всеки момент.

Oпасен мост се руши над натоварен път в София (ВИДЕО)

Блокове са износени и от тях стърчи арматура. На места асфалтът е изчезнал и се виждат металните шини. Mестните са притеснени, че при предстоящото снеготопене реката ще отнесе моста. 

„Опасно е за преминаващите коли и пешеходци. Няма видимост от двете страни. Ставали сме свидетели как се карат по средата на моста кой е с предимство. На двама души от махалата гумите бяха на земята заради шините”, споделиха хората от Първенец.

Опасен мост повреди 16 автомобила в Русия (СНИМКИ)

Те допълват, че преминават със страх през съоръжението.

„Експлоатационният срок на моста изтича в края на 2020 г. Той е компрометиран изцяло и преминаването на автомобили и хора през него е опасно. Съоръжението е временно, тъй като през 2014 г. придошлата река отнесе старото”, обясни кметът на селото Ренета Плевнелиева.

Мост се руши, бетонни късове падат върху автомобили

Според кмета на община Родопи Павел Михайлов мостът трябва да бъде затворен в края на годината за автомобили и да стане пешеходен. По думите му трябват 100 000 лева за проектиране на нов и над 1,5 милиона лева за изграждането му. Общината обаче не разполага с такива средства.