Датите, продължителността и програмата все още не е уточнена

Американската компания "Спейс Екс" обяви партньорство с дружеството "Спейс адвенчърс" за изпращане на до четирима частни клиенти в космоса, без да уточнява цената на билета, предаде БТА. 

"Спейс адвенчърс" беше посредник за изпращането на осмина туристи в Международната космическа станция (МКС) чрез Роскосмос и руските ракети "Союз". Първият от тях Денис Тито плати 20 милиона долара за 8-дневен престой на МКС през 2001 г. Последният засега беше основателят на "Сирк дю солей" Ги Лалиберте през 2009 г.

Създадоха "букет" от бързорастящи домати, подходящи за отглеждане и в космоса

"Спейс Екс" ще използва за космически туризъм пилотираната си капсула "Дракон", разработена за превоз на астронавтите на НАСА. Първият й полет с хора ще е до няколко месеца, но датата още не е насрочена.

Двама астронавти излязоха на 6-часова космическа разходка (ВИДЕО)

Туристическите полети на "Спейс Екс" няма да включват престой на МКС. Датите, продължителността и програмата им не беше уточнена. Ерик Андерсън, президент на "Спейс адвенчърс", обаче каза, че полетът ще позволи "да бъде достигната два пъти по-голяма височина от предишните мисии на цивилни астронавти или посетители на МКС".

МКС е на около 400 км височина.