И не, не е необходимо да извървите десетки километри...

Ходенето помага на организма да се събуди, да поддържа доброто здраве и да изгаря излишните калории. Ако и вие, като много хора, се срамувате да отидете във фитнеса или на групови упражнения, можете да се облечете удобно и да започнете да ходите пеш.

Английската закуска излиза доста полезна

И не, не е необходимо да извървите десетки километри, за да изваяте перфектната фигура, а само да последвате тези 5 прости съвета.

Движете се „нагоре”

Хълмовете и стръмните улици са най-подходящи за нашето „спортно” ходене. Ако се изкачвате, ще изгорите 50% повече калории, отколкото ако се движите по равни участъци. Стръмните улици ще напрегнат вашето тяло и ще ви изморят, но със сигурност ще доведат до невероятни резултати.

НЕУЗНАВАЕМА: Адел изуми всички, стопи още килограми (ВИДЕО+СНИМКИ)

Практикувайте бързо ходене

Със сигурност, ако сте пътували в чужбина, а и у нас, сте виждали възрастни хора, облечени в спортни екипи, които се придвижват по-бързо и от вас. Тези хора знаят, че бързото ходене помага за поддържането на добра форма и ускорява процесите по топене на мазнините.

Трябва да редувате бързо ходене около 30-60 секунди, след това умерено за около 5 минути, за да постигнете желаните резултати.

Как се сваля кръвното налягане без лекарства?

Включете ръцете в тренировката

Сгънете лактите си под ъгъл от 90 градуса, а след това започнете да ги движите. По този начин ще натоварите и ръцете, които също издават качването на килограми

Удобни маратонки

Изберете маратонки, които са с мека и повдигната подметка. Добре е стелките да са специално пригодени за хора, които се движат много и натоварват крайниците. Ако обувката не е удобна, можете да си докарате някоя травма.

Ако сте решили да ядете само безмесна храна, трябва да знаете това

Използвайте бастуни

Скандинавците отдавна знаят, че бастуните са много полезно средство за ходене. Ако искаме да укрепим мускулите си и да отслабнем трябва да се възползваме от тях. Използват се за извършване на динамични движения, с което се изгарят допълнително калории. С тяхна помощ ще изгорите с 20 до 45 на сто повече калории от обикновено.