Никой от свидетелите не се е намесил в спора

Нова жертва на побой след инцидент на пътя. Пребиха възрастен мъж в центъра на Асеновград пред погледите на десетки свидетели. Нападателят вече е в ареста.

Агресия на пътя: Шофьор удари 82-годишен водач в Асеновград

81-годишният Иван Карагьозов все още в шок и с наранявания по лицето и ухото. Бившият директор на Съюза на българските автомобилисти вчера следобед излиза с колата си от пресечка, когато го връхлита черен джип, чийто шофьор решава, че е бил засечен.

„На 30 метра профуча една кола. Сигурно е карал със 120. И нищо. Просто като подмина само му намигнах. Нито съм говорил нещо, нито съм го предизвикал, защото там има 50 километра и винаги стават катастрофи”, разказа пострадалият.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Мъж е в болница, след като е бил пребит

Последвала зрелищна гонка по два от оживените булеварди в града. На кръстовището на пожарната, в центъра на Асеновград по-възрастният водач спрял, за да пропусне две жени, пресичащи на пешеходната пътека, когато джипът застава пред него и препречва пътя му.

„И той в това време слиза и идва към мен. Отваря вратата, напсува ме на майка и ме удари. И аз си преместих само главата и той ме удари отзад. И още с първия удар получих сътресение. Въобще всичко ми се премрежи. И той ме е ударил и втори път, аз въобще не усетих”, допълва Иван.

ШАМАРИ НА ПЪТЯ: Жена нападна мъж след засичане на натоварено кръстовище в Русе

Въпреки че инцидентът е станал на оживено кръстовище в центъра на града, пред очите на десетки свидетели, никой от тях не се е намесил в спора.

С помощта на видеокамерите в района полицаите успели да разпознаят и задържат за по-малко от два часа нападателя. 32- годишен мъж от Асеновград, криминално проявен, осъждан за фалшифициране на документи и наркотици. Срещу него е повдигнато вече обвинение. 

„Хулиганство на пътя, хулиганство при управление на моторно превозно средство, а наказанието, което е предвидил законодателят е лишаване от свобода до 3-години”, посочи началникът на РПУ- Асеновград гл.инспектор Петър Бабугеров.

СЛЕД БОЯ НА СОФИЙСКИ БУЛЕВАРД: Каква е версията на сочения за нападател?

Близките на пострадалия също ще търсят правата си в съда. Роднините на задържания Гюлхан Таиров отказаха коментар за медиите.