Димитър Георгиев разказа своята версия за случилото се

На 7 декември Петър Томов спира до търговски център на бул. „Арсеналски”, за да изчака дъщеря си. С начина, по който паркира обаче, той пречи на други две коли да преминат. Това вбесява шофьора на едната, той слиза и го напада.

„Първо спря един автомобил с една дама, която започна да ме ругае. Тогава разбрах, че й преча да мине. Видях, че зад мен има паркомясто и дадох назад. Тя потегли. Веднага след това спря друг автомобил, един господин изскочи от него, дойде отвори ми вратата и започна да ме рита и удря в главата”, разказа Петър Томов. Дъщеря му пристигнала и станала свидетел на случилото се. Томов е подал жалба в 4 РУП.

Димитър Георгиев, човекът който е на видеото се съгласи да участва по телефона в „Здравей, България”.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Мъж отваря вратата на кола и рита водача

„Всъщност ситуацията не е точно такава, каквато потърпевшият в кавички я обяснява. Причината дори не е в това, че той е паркирал по този нелеп начин”.

Димитър Георгиев разказва, че съпругата му е шофирала пред, него заедно с детето му. Колата на Петър Томов е първа. Наближавайки кръстовището Томов рязко решава да спре и да се върне под зелената светлина на светофара. Започва словестна битка с жената на Георгиев, като той я нарича „лека жена”.

Димитър Георгиев спира и отваря вратата на Томов за да му потърси сметка за обидните думи. Словестни нападки имало и към самия него, разказва Георгиев.

„Аз не започвам нападението, той ми посегна, но това не се вижда във видеото. Кой е той, че ще дава квалификация на жена? Вие бихте ли останали безучастни в този случай”, пита Георгиев.

Няма как при такъв случай да се търси помощ от 112, защото никой няма да стои на улицата да чака КАТ да му напише акт, добавя Георгиев.