Това съобщават от клуба

Тимът на Алавес потвърди 15 случая на заразени с коронавирус COVID-19. Това се съобщава в клубно изявление. Новината идва след баският клуб разкри в събота, че двама членове от треньорския щаб са тествали положително за вируса. Нито един от заразените не е показвал симптоми на болестта, пише БГНЕС.

11 нови случая на заразени с COVID-19 у нас, още 2 града са засегнати

„Има 15 регистирани случая, три от които са на футболисти от първия тим на Алавес и седем от треньорския щаб. Нито един от баскетболния Киролбет Баскония не е дал положителна проба. Има и петима работници, които са заразени. Клубът взе решение да проведе тестовете и резултатите показаха, че това бе най-добрият и бърз начин, по който да открием случаите и да вземем необходимите превантивни мерки в опит да ограничим максимално разпространението на заразата. Тези, които тестваха положително, нямат никакви симптоми и се чувстват добре“, допълват от клуба.

200 000 са заболелите от коронавирус по света

Испания е втората най-засегната страна в Европа от вируса след Италия с 558 потвърдени смъртни случая и почти 14 000 заразени към този следобед. Страната е под карантина. Гражданите могат да напускат домовете си само при крайна необходимост, до хранителен магазин или аптека. По-възрастните хора и тези с хронични здравословни проблеми се считат за високорискови.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП