Коментира един от най-добрите кардиолози у нас проф. Иво Петров

„Има няколко лекарства, които се тестват в световен мащаб. Това се случва в САЩ, Италия и Франция. Най-големи надежди се възлагат на хининоподобните субстанции, но също така и на някои типични антивирусни препарати. От няколко дни има и проучване за лечение със серум от вече оздравели пациенти. Това не е нова методика - тя се прилага още от 1918 г., когато е била огромната грипна епидемия, отнела животи по цял свят“. Това обясни в ефира на „Здравей, България“ един от най-добрите кардиолози у нас проф. Иво Петров.

Случаите на COVID-19 у нас вече са 190 (ВИДЕО)

Той каза, че в такава критична ситуация се изпробват множество варианти. Тъй като отговорността е много голяма, е трудно да се създаде бързо някакъв вид лечение.

„България има няколко изключително добри фармацевтични фирми с големи заводи. Предполагам, че производството на тези лекарства ще бъде възможно. Искам отново да подчертая, че такъв медикамент няма да е панацея. Той ще намалява симптомите при засегнатите пациенти. Няма да е ключът за ключалката. Такъв вид терапия ще бъде създадена след не по-малко от две години“, добави проф. Петров.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП